Reserviläisjärjestöön liittyminen onnistuu helposti nettilomakkeen täyttämällä:

Varautuminen

 
Helsingin ja Uudenmaan reserviupseeri- ja reserviläispiirit ovat vuodesta 2012 alkaen kehittäneet vastuullisille reserviläisille uusia tehtäviä siviiliviranomaisten häiriötilanteisiin varautumisen parista. Tavoitteena on löytää kokeneille reserviläisille mielekkäitä häiriötilanteiden tehtäviä, kouluttaa jäsenistöä varautumisessa ja tarjota viranomaisille tukea.

Reserviläisjärjestöjen rooli varautumistyössä on rekrytoida kiinnostuneita ja jakaa oikeaa tietoa asiasta.  Tavoitteena on käyttää puolustusvoimien tehtävistä vapautuvaa reserviä väestön suojaamisessa häiriötilanteissa ja mahdollisen kriisin aikana.

Varautumiskoulutus

Pääosan varautumiseen liittyvästä koulutuksesta tuottaa Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK. Sopivia kursseja voi etsiä MPK:n kurssikalenterista.

MPK järjestää vuosittain kaikille avoimia kokonaisturvallisuuden eri taitoihin perehdyttäviä kursseja noin 500 tapahtumaa eri puolilla maata. Kaikille avoimien koulutusten tarkoituksena on ihmisten yleisten turvallisuustietojen ja -taitojen kartuttaminen ja kehittäminen. Nuorille ja naisille suunnatun, asepalvelukseen perehdyttävän tutustumistoiminnan alaikäraja on 16 vuotta, muut kurssit ovat avoimia kaikille 15 vuotta täyttäneille. MPK:n ympäri maata sijaitsevat piirit järjestävät mm. seuraavanlaisia koulutuksia:

  • Kyberturvallisuuden ja informaatioturvallisuuden perus-, jatko- ja erikoiskurssit
  • Selviydy sähköttä
  • Kouluttaja-, vapaaehtoistoimija- ja johtajakoulutus
  • Ensiapukurssit
  • Maastossa liikkuminen ja erätaidot
  • SAR (Search and Rescue)

Lisätietoja varautumisesta

Helsingin Reserviupseeripiirin varautumistoiminnasta saa lisätietoa HRUP varautumistoimikunnalta osoitteesta varautuminen @ hrup.fi.

Aiheeseen liittyvää tietoutta muualla internetissä: