Reserviläisjärjestöön liittyminen onnistuu helposti nettilomakkeen täyttämällä:

Ammunta

Ampumataito on sotilaan tärkein taito. Ammunnan turvallinen harrastaminen reserviläistoiminnan puitteissa on erinomainen tapa ylläpitää ja kehittää varusmiehenä opittua ampumataitoa. Helsingin reserviläispiirit tarjoavat taitojen ylläpidon lisäksi uuden oppimista sekä yhteisöllisyyttä.

Reserviläisjärjestöissä ammunnan harjoittelu on helppoa ja edullista. Järjestöiltä löytyy laadukkaat tilat sekä kalustoa tehokkaaseen harrastamiseen. Reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksistä löydät koulutettuja henkilöitä ohjaamaan niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin reserviläisiä. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja jokaiselle reserviläiselle on saatavilla omalle taitotasolleen sopivia harjoituksia.

Reserviläistoiminnan puitteissa ammunta on myös hyvin edullista verrattuna yksityisiin ampumaseuroihin. Pääkaupunkiseudun reserviläisjärjestöjen jäsenmaksuun sisältyy oikeus käyttää ampumarataa oman yhdistyksen ampumavuorolla, ja harjoitteluun on saatavilla lainakalustoa. Monet kerhot järjestävät myös maksuttomia tutustumistilaisuuksia kiinnostuneille!

Lisätietoja ampumatoiminnasta tarjoaa Helsingin reservipiirien yhteinen ampumatoimikunta sähköpostiosoitteesta ammunta @ hrup.fi

Ampumatapahtumat

Tuoreimmat piirien jäsenille tarkoitetut ampumatapahtumat löydät viimeisimmän Helsingin Reservin Sanomien etusivun Ajankohtaista/Kaikille avoimet tapahtumat -osiosta (vieritä alas).

Merkittävä osa piirien ampumatoiminnasta järjestetään yhteistyössä MPK:n kanssa. Mikäli tarvitset laina-aseen tai koulutusta, voit ilmoittautua MPK:n kurssille osoitteessa: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri (hakukriteerit: Etelä-Suomi/Ammunta).

Suurin osa piirien jäsenyhdistyksistä järjestää Töölössä omia ruutiasevuoroja. Tiedot näistä vuoroista saat oman jäsenyhdistyksesi ampumavastaavalta. Piireillä on oma ilma-aserata Helsingin Töölössä. Radalla järjestetään muun muassa ilma-aseiden sarjakilpailu.

Ampujan vakuutukset

Ammunnan harrastajien uudet jäsenryhmät

Reserviläisen vanhanmallinen ampumaturva on päättynyt 31.12.2020. Tilalle ovat tulleet Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton uudet jäsenryhmät, joihin kuuluu ampujan toimintaturva. Muutos on seurausta Finanssivalvonnan määräyksistä.

Suomen Reserviupseeriliiton RUL Plus -jäsenryhmään voi liittyä niin, että maksaa 25 euron maksun. Käytä maksamiseen samaa tili- ja viitenumeroa, jota olet käyttänyt tämän vuoden perusjäsenmaksun maksamiseen. Lisätietoja ja maksuohjeet: https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/

Reserviläisliiton Toimintaturva-jäsenryhmään liitytään maksamalla edellä mainitulla tavalla 30 euron maksu. Lisätietoja ja maksuohjeet: https://www.reservilaisliitto.fi/jasenille/toimintaturva/

Jäsenyys tässä jäsenryhmässä antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton liitto-, piiri- ja yhdistystason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa sekä Puolustusvoimien tai muiden tahojen yhteisiin tapahtumiin, joissa vaaditaan ammunnan harrastamisen toimintaturvaa. Jäsenyys antaa osallistumisoikeuden Suomen Ampumaurheiluliiton jäsenseurojen harjoitteluun, seuran sisäiseen kilpailutoimintaan ja kahden seuran välisiin otteluihin. Jäsenyys antaa myös osallistumisoikeuden IDPA-ammunnoissa sekä Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa.

Jäsenyys RUL Plus ja Toimintaturva -jäsenryhmissä on voimassa kauden 2022 ja maksun voi suorittaa milloin tahansa kuluvan vuoden aikana. Reserviläisliiton Toimintaturva-jäsenyys sisältää lisäksi kuukausittain vaihtuvia erikoisjäsenetuja yhteistyökumppaneilta, joita ovat XXL, Iron Point Finland ja Brownells.

Vakuutusturva vaaditaan Töölön radalla ja piirin ampumavuoroilla Santahaminassa. Vaihtoehtoina ovat RUL:n ja RES:n uudet jäsenryhmät tai vaihtoehtoisesti SAL:n lisenssi.