Reserviläisjärjestöön liittyminen onnistuu helposti nettilomakkeen täyttämällä:

Ampumatoiminta

Ampumataito on sotilaan tärkein taito. Ammunnan turvallinen harrastaminen reserviläistoiminnan puitteissa on erinomainen tapa ylläpitää ja kehittää varusmiehenä opittua ampumataitoa. Helsingin reserviläispiirit tarjoavat taitojen ylläpidon lisäksi uuden oppimista sekä yhteisöllisyyttä.

Reserviläisjärjestöissä ammunnan harjoittelu on helppoa ja edullista. Järjestöiltä löytyy laadukkaat tilat sekä kalustoa tehokkaaseen harrastamiseen. Reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksistä löydät koulutettuja henkilöitä ohjaamaan niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin reserviläisiä. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja jokaiselle reserviläiselle on saatavilla omalle taitotasolleen sopivia harjoituksia.

Reserviläistoiminnan puitteissa ammunta on myös hyvin edullista verrattuna yksityisiin ampumaseuroihin. Pääkaupunkiseudun reserviläisjärjestöjen jäsenmaksuun sisältyy oikeus käyttää ampumarataa oman yhdistyksen ampumavuorolla, ja harjoitteluun on saatavilla lainakalustoa. Monet kerhot järjestävät myös maksuttomia tutustumistilaisuuksia kiinnostuneille!

Lisätietoja ampumatoiminnasta: ammunta@hrup.fi

 

Merkittävä osa piirien ampumatoiminnasta tapahtuu Santahaminassa MPK:n kursseina. Santahaminan MPK:n ratavuorot löytyvät Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen nettisivuilta koulutuskalenterista (linkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri), mitä kautta myös ilmoittaudutaan vuoroille. Valitse koulutuspaikaksi ”Etelä-Suomi”.

Uutta huhtikuussa 2020: listaus Etelä-Suomen avoimista ampumaradoista koronapandemian aikana. Listaus päivittyy säännöllisesti, korjaukset voi ilmoittaa osoitteeseen ammunta@hrup.fi.

Helsingin reservipiirien omat pistooli pika ja sotilaspistooli pika –vuorot järjestetään myös Santahaminassa. Kausi on huhtikuusta lokakuuhun. Huom. kausi alkaa vuonna 2020 aikaisintaan kesäkuussa koronaviruksen takia. Sotilaspistoolin ja pistoolin pika-ammunnan kilpailukutsu 2020

 

Suurin osa piirien jäsenyhdistyksistä järjestää Töölössä omia ruutiasevuoroja. Tiedot näistä vuoroista saat oman jäsenyhdistyksesi ampumavastaavalta. Piireillä on oma ilma-aserata Helsingin Töölössä. Radalla järjestetään muun muassa ilma-aseiden sarjakilpailu.

 

 

Reserviläisen ampumaturva (RAT)

Reserviläisen ampumaturva (RAT) on vakuutus, joka vaaditaan useissa ampumalajeissa. Vakuutus on tarkoitettu Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Suomen Rauhanturvaajaliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten liiton jäsenille. Se antaa osallistumisoikeiden Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisurheiluliiton liittotason kilpailuihin ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa. Turva sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

Lisätiedot vakuutuksesta ja tilausohje: https://www.reservilaisliitto.fi/jasenille/ampumaturva/

RAT:n kanssa rinnasteinen vakuutus on Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi. https://www.ampumaurheiluliitto.fi/

Ampumaharrastukseen liittyviä aineistoja:

Padasjoen ampumaradan käyttöoikeussopimus liitteineen

Ukko-Pekka ja Parabellum – aineistoa perinneampujille

Aseen luvanvaraiset osat

Sotilaspistoolin pika-ammunnan säännöt

 SRA-esittelyvideo (YouTube)

 

Lajiesittelyt

Reserviläisurheiluliiton (RESUL) alaiset lajit on esitelty RESUL:n lajiesittelysivulla.

Sotilaspistoolin pika-ammunnan lajiesittely (Santahamina)

 

Ampumatuloksia 2019

Marssiammunnan tulokset 2019

Sotilaspistoolin pika-ammunta 2019

Pistoolin pika-ammunta 2019

Sotilaspistoolin pika-ammunnan mestaruuskisa 6.8.2019 Santahamina

Reserviläisasekilpailu 13.4.2019 Santahaminassa

HRUP&HELRESP SRA-karsinta 1/3 10.3.2019 Loppi

Piirin SRA-karsinta 2/3 27.4.2019 Upinniemi

Piirin SRA-karsinta 3/3 11.5.2019 Santahamina

Isopistoolin mestaruuskilpailu 2019

Pienoispistoolin mestaruuskilpailu 2019

Pistoolin pika-ammunnan mestaruuskisa 27.8.