Siirry sisältöön

Reserviläisammunta

Ampumataito on sotilaan tärkein taito. Ammunnan turvallinen harrastaminen reserviläistoiminnan puitteissa on erinomainen tapa ylläpitää ja kehittää varusmiehenä opittua ampumataitoa. Helsingin reserviläispiirit tarjoavat taitojen ylläpidon lisäksi uuden oppimista sekä yhteisöllisyyttä.

KHRU-Winter-Camp-01_1080x720_v2
Kuva: SRA-ammuntaa reserviläiskiväärillä. Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry.

Järjestöiltä löytyy laadukkaat tilat sekä kalustoa tehokkaaseen harrastamiseen. Reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksistä löydät koulutettuja henkilöitä ohjaamaan niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin reserviläisiä. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja jokaiselle reserviläiselle on saatavilla omalle taitotasolleen sopivia harjoituksia.

Reserviläisammunta on myös edullista verrattuna yksityisiin ampumaseuroihin. Pääkaupunkiseudun reserviläisjärjestöjen jäsenmaksuun sisältyy oikeus käyttää ampumarataa oman yhdistyksen ampumavuorolla, ja harjoitteluun on saatavilla lainakalustoa. Monet kerhot järjestävät myös maksuttomia tutustumistilaisuuksia kiinnostuneille!

Kysy lisää ammunnasta ampumatoimikunnalta: ammunta (ät) hrup.fi

Ampumatapahtumat

Tuoreimmat piirien jäsenille tarkoitetut ampumatapahtumat löydät viimeisimmän Helsingin Reservin Sanomien etusivun Ajankohtaista/Kaikille avoimet tapahtumat -osiosta (vieritä alas).

Merkittävä osa piirien reserviläisammunnoista järjestetään yhteistyössä MPK:n kanssa. Mikäli tarvitset laina-aseen tai koulutusta, voit ilmoittautua MPK:n kurssille: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri (hakukriteerit: Etelä-Suomi/Ammunta).

Suurin osa piirien jäsenyhdistyksistä järjestää omia ruutiasevuoroja. Tiedot näistä vuoroista saat oman jäsenyhdistyksesi ampumavastaavalta. Piireillä on oma ilma-aserata. Radalla järjestetään muun muassa ilma-aseiden sarjakilpailu.

KHRU-Winter-Camp-02_1080x720
Kuva: Talvista SRA-ammuntaa. Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry.

Ampujan vakuutukset

Vakuutusturva vaaditaan kaikilla radoilla ja piirin ampumavuoroilla Santahaminassa. Vaihtoehtoina ovat RUL:n ja RES:n uudet jäsenryhmät tai vaihtoehtoisesti SAL:n lisenssi. Reserviläisammuntaan vakuutuksen tarjoavat Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton jäsenryhmät, joihin kuuluu ampujan toimintaturva.

RUL Plus

Suomen Reserviupseeriliiton RUL Plus -jäsenryhmään voi liittyä niin, että maksaa 25 euron maksun. Käytä maksamiseen samaa tili- ja viitenumeroa, jota olet käyttänyt tämän vuoden perusjäsenmaksun maksamiseen.

Reserviläisliiton Toimintaturva

Reserviläisliiton Toimintaturva-jäsenryhmään liitytään maksamalla edellä mainitulla tavalla 30 euron maksu. Jäsenyys tässä jäsenryhmässä antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton liitto-, piiri- ja yhdistystason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa sekä Puolustusvoimien tai muiden tahojen yhteisiin tapahtumiin, joissa vaaditaan ammunnan harrastamisen toimintaturvaa. Jäsenyys antaa osallistumisoikeuden Suomen Ampumaurheiluliiton jäsenseurojen harjoitteluun, seuran sisäiseen kilpailutoimintaan ja kahden seuran välisiin otteluihin. Jäsenyys antaa myös osallistumisoikeuden IDPA-ammunnoissa sekä Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa.

Jäsenyys RUL Plus ja Toimintaturva -jäsenryhmissä on voimassa vuoden mittaisen kauden ja maksun voi suorittaa milloin tahansa kuluvan vuoden aikana. Reserviläisliiton Toimintaturva-jäsenyys sisältää lisäksi kuukausittain vaihtuvia erikoisjäsenetuja yhteistyökumppaneilta, joita ovat XXL, Iron Point Finland ja Brownells.

Lisätietoa

Lajiesittelyt

Reserviläisurheiluliiton (RESUL) alaiset lajit on esitelty RESUL:n lajiesittelysivulla.

Sovellettu reserviläisammunta (SRA)

Sotilaspistoolin pika-ammunta (Santahamina)

Pistoolin pika-ammunta (Santahamina)

Perinnekiväärin lajiesittely

Kerhojen ratavuorojen yleisesittely

MPK:n ampumatoiminta

Reserviläisaseammunta

Ammunta_hayha-2022-01
Kuva: Tarkka-ammunnan harjoittelua.