RESUL:n talvijotos

20.03.2021
08:00
Pirkkala

Kuvaus
Pirkkajotos 2021 on Tampereen seudulla järjestettävä Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) vuoden 2021 valtakunnallinen reserviläisten talvijotos. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry ja Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry ja Pirkanmaan Reserviläispiiri ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Pirkkajotos on sotilastaitokilpailu, jossa partiot kilpailevat toisiaan vastaan erilaisilla tehtävärasteilla. Tehtävien aiheet vaihtelevat ja voivat sisältää mm. ammuntaa, suunnistusta,  toiminnallisia sotilastehtäviä, ensiapua, fyysisiä tehtäviä ja erilaisia yhteistyötehtäviä. Pirkkajotoksella on erityisesti panostettu monipuolisiin ammuntarasteihin sekä toiminnallisiin yö- ja päivätehtäviin. Jotos toteutetaan yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa sotilaallisia valmiuksia palvelevana (SOTVA) kurssina. Kilpailusta osallistujat saavat 2 rinnasteista kertausharjoituspäivää. Kilpailun suojelijana toimii Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Matti Heininen.

Kohderyhmä
Pirkkajotos on suunnattu reserviläisille ja sotilaille. Kilpailuun riittää peruskunto jolla selviytyy ulkona kävelemisestä huonolla kelillä. Hyvästä kunnosta on kilpailussa kuitenkin etua. Kilpailuun voi osallistua jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö eikä varusmiespalvelus tarvitse olla käytynä.

Kilpailukeskus
Pohjois-Hämeen Ampujat ry:n Kokkovuoren haulikkoampumakeskus, Pirkkalantie 1296, Lempäälä.

Kilpailu
Kilpailussa partioiden koko on 3-4 henkilöä. Lähtökohtaisesti kilpailutehtävät on mitoitettu 4 hengen kilpailupartiolle. Kilpailu alkaa lauantaina ensimmäisten partioiden osalta klo 7.30 20.3.2021 aamulla ja päättyy viimeisten partioiden osalta sunnuntaina 21.3.2021 noin klo 14.30 mennessä. Kilpailureitin pituus on noin 30 km ja se kulkee Pirkkalan ja Lempäälän alueella. Kilpailupartiot kulkevat jalan ja kuljettavat jotoksen aikana kaikki varusteensa mukanaan. Partiot huolehtivat itse ruokailuistaan omilla eväillään sekä yöpyvät jotoksen aikana maastossa omissa majoitteissaan. Maastossa liikutaan jokamiehen oikeuksin, eikä maastoon jätetä ylimääräisiä jälkiä eikä yhtään roskia.

Osallistuminen
Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 14.2.2021. Jälki-ilmoittautumien ei ole mahdollinen koska päivitetty laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta vaatii puolustusvoimille kuukauden aikaa hyväksyvät kurssilaiset tapahtumaan. Osallistumismaksu on kilpailupartiokohtainen ja sen suuruus on 150 €.

Lisätiedot
Tarkentavat ohjeet kilpailun ilmoittautumisesta, varusteista, majoittumisesta jne. löytyvät Pirkkajotoksen kotisivulta. Vaikeammissa kysymyksissä voi olla yhteydessä kilpailun johtoon.
pirkkajotos.takoru.fi

Kilpailunjohtaja Antti Laalahti, 040 777 3747, antti.laalahti [ät] takoru.fi
Kilpailun varajohtaja Pekka Sillanpää, 040 749 0666, pekka.sillanpaa [ät] takoru.fi