Siirry sisältöön

Järjestötoimikunta

Järjestötoimikunta kehittää Helsingin reserviupseerpiirin kokonaistoimintaa hyödyntäen koko piiriorganisaatiota. Toimikunnan tehtävänä on 

  • kehittää kerhojen välistä yhteistoimintaa, 
  • suunnittella toimintaa edesauttavia hankkeita ja saattaa ne toteutukseen kerhoissa ja piirissä sekä
  • kehittää jäsenille lisäarvoa jäsenyydestä. 

Käytännön kehitystoimintaa ovat mm. kerhojen toimintojen yhtenäistäminen ja synergiaetujen löytäminen, jäsenhankinnan tehostaminen, aktiivisten jäsenten motivointi ja heidän vastuullinen toiminta kerhojensa puolesta sekä yhtenäisen palkitsemiskäytännön ylläpitäminen.

Toimikunta tarvitsee tekijöitä!

Järjestötoimikunta tarvitsee toimijakseen aktiivisia tekijöitä HRUP:n jäsenistöstä sekä itse toimikuntaan että toimitsijapooleihin.

Toimikuntaan aktiivisia, yhdistystoimintakokemusta omaavia ja/tai uusia ideoita ammentavia jäseniä. Toimikunta kokoustaa lähtökohtaisesti 2-4 kertaa vuodessa ja tämän lisäksi keskustelee tarvittaessa sähköpostin välityksellä.

Toimitsijapoolit ovat osallistumisen kevyempiä versioita, joiden kautta pääsee suoraan asioiden ytimeen. (1) Asiantuntijapooliin kootaan yhdistystoiminnan ja etenkin reserviläistoiminnan asiantuntijoista, joilta voidaan tarvittaessa kysyä apuvoimaa tietyn asian kehittämiseen. (2) Runkomiehityspooli on perinnetoimintaa tukemaan tarkoitettu pooli. Runkomiehityspoolista voidaan pyytää apua lippulinnoihin, kunniavartioiden muodostamiseen, ym. perinnetoimintaan. Esimerkiksi perinteisen jouluaaton kunniavartion järjestämiseen Hietaniemen hautausmaalla tarvitaan järjestelytehtäviin jäseniä.

Kun haluat mukaan toimikuntaan tai pooliin, ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan!

Järjestöjohtajan opas

Järjestötoimikunta on kirjoittanut Reserviupseerikerhon toiminta ja johtaminen -oppaan (salasanalla), jonka tarkoituksena on yhtenäistää kerhojen toimintaa.

Toimikunnan yhteystiedot: 

Puheenjohtajan sähköposti: jussi.jaakkola (ät) hrup.fi

RUL_risti_maastokuvio