Reserviläisjärjestöön liittyminen onnistuu helposti nettilomakkeen täyttämällä:

Ammunta

 
Ampumataito on sotilaan tärkein taito. Ammunnan turvallinen harrastaminen reserviläistoiminnan puitteissa on erinomainen tapa ylläpitää ja kehittää varusmiehenä opittua ampumataitoa. Helsingin reserviläispiirit tarjoavat taitojen ylläpidon lisäksi uuden oppimista sekä yhteisöllisyyttä.

Reserviläisjärjestöissä ammunnan harjoittelu on helppoa ja edullista. Järjestöiltä löytyy laadukkaat tilat sekä kalustoa tehokkaaseen harrastamiseen. Reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksistä löydät koulutettuja henkilöitä ohjaamaan niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin reserviläisiä. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja jokaiselle reserviläiselle on saatavilla omalle taitotasolleen sopivia harjoituksia.

Reserviläistoiminnan puitteissa ammunta on myös hyvin edullista verrattuna yksityisiin ampumaseuroihin. Pääkaupunkiseudun reserviläisjärjestöjen jäsenmaksuun sisältyy oikeus käyttää ampumarataa oman yhdistyksen ampumavuorolla, ja harjoitteluun on saatavilla lainakalustoa. Monet kerhot järjestävät myös maksuttomia tutustumistilaisuuksia kiinnostuneille!

Lisätietoja ampumatoiminnasta: ammunta @ hrup.fi

 

Tuoreimmat piirien jäsenille tarkoitetut ampumatapahtumat löydät viimeisimmän Helsingin Reservin Sanomien etusivun Ajankohtaista/Kaikille avoimet tapahtumat -osiosta (vieritä alas).

 

Merkittävä osa piirien ampumatoiminnasta järjestetään yhteistyössä MPK:n kanssa. Mikäli tarvitset laina-aseen tai koulutusta, voit ilmoittautua MPK:n kurssille osoitteessa: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri (hakukriteerit: Etelä-Suomi/Ammunta).

Suurin osa piirien jäsenyhdistyksistä järjestää Töölössä omia ruutiasevuoroja. Tiedot näistä vuoroista saat oman jäsenyhdistyksesi ampumavastaavalta. Piireillä on oma ilma-aserata Helsingin Töölössä. Radalla järjestetään muun muassa ilma-aseiden sarjakilpailu.

 

 

Ampujan vakuutukset

Aiemmin käytössä ollut vakuutus oli Reserviläisen ampumaturva (RAT).

Reserviläisen ampumaturva on poistunut 31.1.2021. Tilalle ovat tulleet Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton uudet jäsenryhmät, joihin kuuluu ampujan toimintaturva. Muutos on seurausta Finanssivalvonnan uusista määräyksistä.

Suomen Reserviupseeriliiton RUL Plus -jäsenryhmään voi liittyä maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 €.

Reserviläisliiton toimintaturva-jäsenryhmään voi liittyä niin, että jäsenmaksulaskun yhteydessä maksaa vapaaehtoisen toimintaturvamaksun, joka on tänä vuonna 35 €.

Jäsenyys uudessa jäsenryhmässä antaa osallistumisoikeuden Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton liitto-, piiri- ja yhdistystason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa, sekä Puolustusvoimien tai muiden tahojen yhteisiin tapahtumiin, joissa vaaditaan vakuutusturvaa.

Lisäjäsenmaksun voi pyytää maksettavaksi myös kesken jäsenmaksukauden ja perusjäsenmaksunsa maksanut jäsen voi näin maksamalla liittyä myös tähän jäsenryhmään. Uusi jäsen voi liittyä ja maksaa tähän jäsenryhmään kuuluvan lisäjäsenmaksun samalla, kun hän maksaa varsinaisen jäsenmaksun.

Vakuutusturva vaaditaan Töölön radalla.

Rinnasteinen vakuutus on Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi. https://www.ampumaurheiluliitto.fi/

Ampumaharrastukseen liittyviä aineistoja:

Padasjoen ampumaradan käyttöoikeussopimus liitteineen

Ukko-Pekka ja Parabellum – aineistoa perinneampujille

Aseen luvanvaraiset osat

Sotilaspistoolin pika-ammunnan säännöt

Ampuma-asekouluttajakoulutuksen koulutusaineisto (Poliisi)

 SRA-esittelyvideo (YouTube)

 

Lajiesittelyt

Reserviläisurheiluliiton (RESUL) alaiset lajit on esitelty RESUL:n lajiesittelysivulla.

Sovellettu reserviläisammunta (SRA)

Sotilaspistoolin pika-ammunta (Santahamina)

Pistoolin pika-ammunta (Santahamina)

Perinnekiväärin lajiesittely

Kerhojen ratavuorojen yleisesittely

MPK:n ampumatoiminta

Reserviläisaseammunta