Reserviläisjärjestöön liittyminen onnistuu helposti nettilomakkeen täyttämällä:

Ampumatoiminta

Ampumataito on sotilaan tärkein taito. Ammunnan turvallinen harrastaminen reserviläistoiminnan puitteissa on erinomainen tapa ylläpitää ja kehittää varusmiehenä opittua ampumataitoa. Helsingin reserviläispiirit tarjoavat taitojen ylläpidon lisäksi uuden oppimista sekä yhteisöllisyyttä.

Reserviläisjärjestöissä ammunnan harjoittelu on helppoa ja edullista. Järjestöiltä löytyy laadukkaat tilat sekä kalustoa tehokkaaseen harrastamiseen. Reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksistä löydät koulutettuja henkilöitä ohjaamaan niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin reserviläisiä. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja jokaiselle reserviläiselle on saatavilla omalle taitotasolleen sopivia harjoituksia.

Reserviläistoiminnan puitteissa ammunta on myös hyvin edullista verrattuna yksityisiin ampumaseuroihin. Pääkaupunkiseudun reserviläisjärjestöjen jäsenmaksuun sisältyy oikeus käyttää ampumarataa oman yhdistyksen ampumavuorolla, ja harjoitteluun on saatavilla lainakalustoa. Monet kerhot järjestävät myös maksuttomia tutustumistilaisuuksia kiinnostuneille!

Lisätietoja ampumatoiminnasta: ammunta@hrup.fi

 

Pääosa piirien ampumatoiminnasta tapahtuu Santahaminassa MPK:n kursseina. Santahaminan MPK:n ratavuorot löytyvät Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen nettisivuilta koulutuskalenterista (linkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri), mitä kautta myös ilmoittaudutaan vuoroille. Valitse koulutuspaikaksi ”Etelä-Suomi”.

 

Helsingin reservipiirien omat pistooli pika ja sotilaspistooli pika –vuorot järjestetään myös Santahaminassa. Kausi on huhtikuusta lokakuuhun. Huom. kausi alkaa vuonna 2020 aikaisintaan toukokuussa koronaviruksen takia. Sotilaspistoolin ja pistoolin pika-ammunnan kilpailukutsu 2020

 

Suurin osa piirien jäsenyhdistyksistä järjestää Töölössä omia ruutiasevuoroja. Tiedot näistä vuoroista saat oman jäsenyhdistyksesi ampumavastaavalta. Piireillä on oma ilma-aserata Helsingin Töölössä. Radalla järjestetään muun muassa ilma-aseiden sarjakilpailu.