Senioriupseerien kerhon kevätretki avec salpalinjalle

11.05.2020
09:00
Salpalinja

Senioriupseerien kerhon kevätretki avec salpalinjalle

MAANANTAINA 11.5.2020

Retken matkanjohtajana toimii Senioriupseerien Kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmala ja asiantuntijaoppaana Kerhon jäsen KTM, ylil res Göran Lindgren.

Talvisodan päättäneessä Moskovan rauhassa Suomi menetti lähes kaikki puolustuslinjansa ja rakennetut asemansa Neuvostoliiton suunnassa. Talvisota päättyi ”pakkorauhaan”, ja vihollisen jatkotoimiin oli varauduttava nopeasti. Lain säätämää sotatilaa ei purettu vaan  jatkettiin vähin äänin, ja Ylipäällikkönä jatkoi sotamarsalkka Mannerheim. Hänen ensimmäisiin käskyihinsä kuului vahvan puolustuslinjan rakentaminen uuden rajan taakse.

Suunnittelu käynnistyi välittömästi ja suunnitelmat hyväksyttiin toukokuussa 1940. Rakennustyöt käynnistyivät välittömästi ja jatkuivat kesäkuuhun 1941 saakka käynnistyen uudelleen keväällä 1944.

RETKEN OHJELMA:

09.00             Kokoontuminen Helsingissä Mannerheimin patsaalle ja lähtö tilausbussilla itään.

Matkan aikana oppaamme kertoo talvisodan tapahtumista, Moskovan rauhasta ja sen jälkeisistä päätöksistä. Oli  mm. rakennettava uusi puolustuslinja Suomen puolelle                 uutta rajaa. Ja niin syntyi Salpa-linja! Opas jakaa myös karttamateriaalia.

11.00             Olemme perillä Virolahdella Salpa-linjan Bunkkerimuseolla. Jalkaudumme ja tutustumme                       Bunkkerimuseoon sen omien oppaiden opastuksella maastossa ja sisätiloissa. Museon                       kaupassa mahdollisuus kirja- ja matkamuisto-ostoksiin. Museossa on kahvio.

12.45             Ajoneuvoon nouse! Ajamme bussillamme pienen matkan rajan tuntumaan Rajahoviin.

13.15             Rajahovissa buffet-lounas.

14.30             Ajoneuvoon nouse! Lähdemme tutustumaan merkkitavaramyymälöihin Zsar Outlet                       Villagessa. Kannattaa tutustua myymälöiden tarjouksiin etukäteen Internetissä.

17.00             Lähdemme bussillamme paluumatkalle Helsinkiin. Pidämme tarvittaessa matkalla lyhyen                        moottorimarssitauon.

20.00             Saapuminen Marskin patsaalle Helsinkiin. Arvioitu aika.

 

Ilmoittautuminen retkelle; toimi seuraavasti: suorita retken hinta 50 €/ henkilö Senioriupseerien kerhon tilille, tilinumero FI47 1386 5000 1006 37 ja vahvista ilmoittautumisesi puheenjohtajalle, sähköposti: skulmala48@gmail.com tai puhelimitse 040-5869252 30.4.2020 mennessä.

Retken hinta sisältää bussikuljetuksen, sisäänpääsyn Bunkkerimuseoon, lounaan Rajahovissa ja opastuksen kohteissa.