Kesäyön marssi

05.09.2020
10:00
Tuusula

TUUSULASSA MARSSITAAN KESÄYÖSSÄ LAUANTAINA 5.9.2020

Kävele kuntoa, nauti kesäyöstä – hyvä mieli kaupan päälle!

 

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria, saada aikaan lisää liikettä!

Järjestyksessä ensimmäinen Kesäyön marssi järjestettiin Tuusulassa 5.– 6. kesäkuuta 1998 ja tänä vuonna järjestettävä marssi on 15. kerta. Alun perin marssin piti olla lauantaina 6.6. mutta koronan vuoksi päivämäärä vaihtui alkukesästä loppukesälle. Elämme toivossa, että pääsemme yhdessä starttaamaan tuolloin syyskuun alussa mutta huomioitavaa on, että MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti.

Eripituisia matkoja löytyy perinteisesti 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan ja reitistä riippuen välillä marssitaan myös laajemmalti Uudellamaalla eli Järvenpään ja Keravan puolella. Reitit pyritään tekemään vaihteleviksi ja etenkin pidemmillä matkoilla tämä onnistuu marssijoiden kulkiessa asfalttiteiltä peltojen kautta metsään.

Tänä vuonna Tuusulassa on kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään ihan uudella tavalla. Monia perinteisiä marssitapahtumia kuten Nijmegen ja Brandenstein-marssi on jouduttu valitettavasti koronan vuoksi perumaan, samoin myös osa muista Kesäyön Marsseista.

Tuusulan uudella Extreme-matkalla pääsee testaamaan näille perutuille marsseille hiottua marssikuntoa ja kestävyyttä. Extremepaketti on tarkoitettu toki kaikille muillekin, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja.

Kolmen marssin Extremepaketti pitää sisällään matkat: 20 km + 20 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km. Kaksi ensimmäistä matkaa (20 km perjantaina iltana 4.9. sekä lauantaina aamulla 5.9.) kävellään omalla reitillä Tuusulanjärven ympäri. Ensimmäisen marssin jälkeen tarjolla on iltapalaa, saunomismahdollisuus ja yöpyminen Puolustusvoimien Kurssikeskuksessa Taistelukoululla. Lauantaiaamuna edessä toinen Tuusulanjärven kierto. Sukat vaihtoon, hetki lepoa ja sitten omatoiminen siirtyminen yhteiselle marssipaikalle Tuusulan Urheilukeskukseen, jossa on tarjolla lounasta. Sen jälkeen iltapäivällä onkin edessä viimeinen valinnainen kolmas matka 25/35/48 km yhdessä muiden Kesäyön marssijoiden kanssa. Extremen hinta on 100 € ja kurssilaiset saavat yhden (1) KH-päivän.

Lauantain perusmarssilaisille on tarjolla huoltopisteiden tarjonnat, vakuutus, maalissa keittoruoka, peseytymismahdollisuus sekä kunniakirja, kankainen marssimerkki ja marssimitali (25 km, 35 km ja 48 km reittiläisille.) Hinnat vaihtelevat 20 – 52 €:n välillä matkasta riippuen.

Marssiin osallistujilta on saatu vuosien mittaan kiitosta toimivista järjestelyistä, reiteistä, huollon toimivuudesta ja hyvän rennosta tunnelmasta. Viime vuosina sääkin on suosinut marssijoita. Edelliskesän helteen mukana tuomat haasteet hoidettiin vuosien kokemuksella ja matkan varrelle järjestettiin pikapikaa ylimääräisiä vesihuoltopisteitä, jotka olivatkin todella tarpeeseen. Tulevalla syyskuun marssilla tuskin helteestä kärsitään mutta alkusyksyn hämärä voi tuoda uutta tunnelmaa marssimiseen.

Ota kaverin mukaan tai kokoa joukkue ja tulkaa syyskuussa Tuusulaan kävelemään luonnossa, lievittämään (korona)stressiä ja nauttimaan kävelyn loistavista terveysvaikutuksista hyvässä seurassa!

 

Lue lisää: https://mpk.fi/kesayonmarssi/tuusula/

Taustatietoa:

Kesäyön marssin ideoijana ja toimeenpanijana oli Suomen Sotilasurheiluliitto tarkoituksenaan edistää varusmiesten, kantahenkilökunnan, reserviläisten ja siviilien kuntoa. Marssitapahtuman esikuvana oli Alankomaissa järjestettävä maailmankuulu vuosittainen siviili- ja sotilasmarssitapahtuma Nijmegenin marssi.

Vuonna 2012 Kesäyön marssin järjestelyvastuu siirtyi Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle (MPK). Marssin järjestelyapuna ovat MPK:n jäsenjärjestöt ja paikalliset reserviläispiirit. Marssitapahtuma muuttui yksipäiväiseksi ja sotilasjoukkueilta poistettiin pukeutumis- ja kantovaatimukset. Perhesarja tuli uudeksi kävelysarjaksi.  Vuosien mittaan tapahtumasta on tullut voimakkaasti siviilipainotteinen kävelytapahtuma.

 

Lisätietoja tapahtumasta antavat:

Marssin johtaja
Aki Mäkirinta
p. 040-5868 282
aki.makirinta@mpk.fi

 

Tapahtuman tiedottaja
Jaana Lähteenmäki
p. 040-531 0370
jaana.lahteenmaki@lisaaliiketta.fi

 

MPK Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri

Piiripäällikkö
Petri Parviainen
040 549 3327
petri.parviainen@mpk.fi