Joensuun Rajajotos

24.02.2018
08:00
Rajasotilaskoti

Joensuun Rajajotos – talvijotos 24. – 25.2.2018 Kontiolahti – Joensuu –Liperi

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 pidetään 24.2.- 25.2. Pohjois-Karjalassa kolmen kunnan alueella, jotka ovat Joensuu, Kontiolahti ja Liperi. Jotos on kaikille täysi-ikäisille avoin partioiden välinen kilpailu ja kunto- ja liikuntatapahtuma. Jotoksen järjestäjinä toimivat Joensuun Reserviupseerit ja Joensuun Reserviläiset yhteistyössä alueen reserviläisyhdistysten ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK:n) kanssa.

Jotos sopii erinomaisesti kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, niin kaveri- kuin työpaikkaporukoille. Voit osallistua myös yksittäishenkilönä, jolloin partiosi kootaan järjestäjän toimenpitein.

Partiot

Jotoksella on yksi sarja. Partion koko on kolme (3) henkilöä, mutta myös neljä (4)- ja viisi (5)-henkiset partiot hyväksytään. Ensimmäinen partio lähtee liikkeelle lauantaiaamuna ja jotos päättyy sunnuntaina klo 15.00 mennessä. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä tai suoritettua asevelvollisuutta, mutta osallistujan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Reitti ja tehtävät

Jotos käsittää pakollisen reittiosuuden sekä mahdolliset valinnaiset lisärastit. Kuljettava matka on noin 35 km, lisärastien kiertäjille matka on pidempi. Pakollisella reittiosuudella on tehtävärasteja, jotka liittyvät sotilastietoihin ja – taitoihin, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, erävaellustietoihin ja -taitoihin sekä luonto- ja yleistietoon.

Partioiden varustus

Partiolla tulee olla mukanaan kilpailun aikana tarvittava muona, keitto- ja ruokailuvälineet, pimeäsuunnistusvälineet, matkapuhelin ja tilanteen sekä sään mukainen vaatetus.

Järjestäjän jakama varustus

Makuupussit ja makuualustat tulevat järjestäjien puolesta. Majoittua voi järjestäjän varaamissa teltoissa, mutta partioiden niin halutessa omien maastomajoitteiden käyttö on sallittua.

Partio- ja henkilökohtaiset pakolliset varusteet käsketään erikseen viimeistään 2 viikkoa ennen jotosta lähetettävässä ennakko-ohjeessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu 9.2.2018 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutussivujen kautta. Jokaisen kilpailuun osallistuvan on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti MPK:n Savo-Karjalan Maanpuolustuspiirin Joensuun koulutuspaikan kurssille ”RESUL:in talvijotos, kilpailijat” (9100 18 12008).

Ilmoittautuminen edellyttää, että henkilö on rekisteröitynyt MPK:n tietojärjestelmään. Näin mahdollistetaan jokaisen kilpailijan vakuutusturva ja asevelvollisille kilpailusta tulevat rinnasteiset kertausharjoitusvuorokaudet (2 vrk).

Kilpailuun voidaan ottaa mukaan enintään 40 partiota.

Toimi näin ilmoittautuessasi:

  1. Jos et ole ennen rekisteröitynyt MPK:n järjestelmään, rekisteröidy tästä: https://www.mpk.fi/Etusivu/Kirjautuminen

Sivuille päästyäsi klikkaa LUO TUNNUKSET -kohtaa. Täytä kentät ja lopuksi klikkaa Tallenna tiedot. Huom. Voimassaoleva sähköpostiosoite on pakollinen.

  1. Jos sinulla on jo MPK:n tunnukset tai kun olet rekisteröitynyt ja saanut tunnukset, pääset tästä ilmoittautumaan Joensuun Jotos – talvijotos 2018 tapahtumaan: https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/93991

Ilmoittautumisen yhteydessä jokaiselta kilpailijalta kysytään seuraavia tietoja:

  1. Partion nimi ja kotipaikka
  2. Missä roolissa henkilö osallistuu jotokseen (partion johtaja, partion jäsen, yksittäishenkilö)
  3. Mahdolliset ruoka-aineallergiat
  4. Partion ilmoittautumismaksun maksajan nimi
  5. Järjestäjä on varautunut tarvittaessa jakamaan kilpailijoille seuraavat SA-varusteet (kokotiedot)

– SA-sukset siteineen

– SA-sauvat

– huopakumisaappaat huopavuorineen

– lumipuvun (suositellaan)

Lisäksi voit esittää toiveesi partion lähtöajasta ja esittää kilpailun järjestäjälle kysymyksiä.

Osallistumismaksut

Jotosmaksu on 155,00 euroa / partio. Yksittäishenkilönä ilmoittautuvan osallistujan jotosmaksu on 60 €. MPK lähettää laskun partion ilmoittamalle henkilölle tai yhdistykselle, ja se on maksettava viimeistään laskussa ilmoitettuna päivämääränä.

Jälki-ilmoittautumismaksu on 175,00 euroa/partio 10.2 alkaen ja jälki-ilmoittautumismaksu on maksettava viimeistään 21.2.2018.

Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu ja peseytymismahdollisuus sunnuntaina jotoksen maalissa. Osallistumisen peruuntumisesta hyvitetään 50 % maksetusta summasta, jos peruutusilmoitus tulee 21.2.2018 mennessä (lääkärintodistus vaaditaan).

Palkinnot

Kokonaiskilpailun kolme parasta partiota palkitaan.

Vakuutus

MPK:n vakuutusturva tulee voimaan kun partio ja sen osallistujat ovat ilmoittautuneet kilpailupaikalla. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan matkustettaessa kilpailupaikalle ja kilpailupaikalta pois. MPK:n vakuutusturva ei korvaa kilpailun aikana tapahtuvia henkilökohtaisen materiaalin rikkoontumisia tai häviämisiä.

Jotoksella noudatetaan Reserviläisurheiluliiton jotossääntöjä.

Tiedustelut

Jotosjohtaja Pertti Saarelainen, gsm. 040-5084660, sähköposti pertti.saarelainen2017(ät)gmail.com

Jotossihteeri Arto Nousiainen, gsm. 050-3456568, sähköposti arto.nousiainen07(ät)gmail.com

Jotoksen nettisivut aukeavat myöhemmin

Jotoksen Facebook sivut: Joensuun rajajotos 2018

Kilpailukeskuksen osoite: Rajasotilaskoti, Ampujantie 2, 80510 Onttola.

Tahdomme toivottaa teidät mitä lämpimimmin tervetulleeksi Talvijotokselle Pohjois-Karjalaan!